20 februari 2023

Hennie en Floris Schrijver exposeren in de Koperhorst

Gebroederlijk hangen de schilderijen van de tweeling Floris en Hennie Schrijver in de centrale hal van Woonzorgcentrum De Koperhorst naast elkaar. Het is alweer vijf jaar geleden dat de schilderende tweeling samen in Amersfoort exposeerden. Voor het laatst was dit in hun eigen expositieruimte Onder de Panne boven de schoenmakerij aan de Langestraat, waar de familie Schrijver jaren een schoenmakerij had.

Floris en Hennie Schrijver schilderen al vanaf hun tienerjaren. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw werden ze vooral bekend met hun Amersfoortse stadsgezichten. Ook nu exposeren de broers een reeks nieuwe stadsgezichten waarin de grote blikvangers van onze historische binnenstad centraal staan. Met veel kleur en expressie zijn o.a. de Hof, de Westsingel en de Onze Lieve Vrouwetoren op het doek gezet. Voor de bewoners van het Woonzorgcentrum de Koperhorst is het een feest van herkenning. Het is alsof je een wandeling door de oude binnenstad van Amersfoort maakt. Deze expositie haalt voor bewoners en bezoekers veel oude herinneringen naar boven.

Van 20 februari t/m 30 april 2023 hangen de schilderijen in de centrale hal, de biljarthoek en het restaurant van Woonzorgcentrum de Koperhorst. De expositie is voor iedereen dagelijks vrij te bezoeken. Er is tevens gelegenheid om een kopje koffie te nuttigen in het restaurant van de Koperhorst. U bent van harte welkom. 

Woonzorgcentrum de Koperhorst
Paladijnenweg 275
3813 KA  Amersfoort

Geen opmerkingen: